vrijwilliger

Actueel

Feest van de Geest, van Hemelvaartsdag tot PinksterenRoodborstje h17cm

 

Eens in de twee jaar verbindt het Feest van de Geest het Pinksterfeest, de beeldende kunst en de architectuur van kerkgebouwen tot een landelijke kunstzinnige ervaring.

In onze regio Groningen-Noord-Drenthe doen 21 kerken en 27 kunstenaars mee: van Appingedam tot Borger en van Den Andel tot Rolde.

Professionele kunstenaars exposeren bestaand en nieuw gemaakt werk geïnspireerd door de verbintenis van het Pinksterfeest en de architectuur van het kerkgebouw. Zij laten zich hierbij leiden door het thema van dit jaar: 'Levensadem'.

In allerlei disciplines, zoals schilderen, beeldhouwen, keramiek, monumentale kunst, textiel, etc. zullen zij in hun creativiteit en werken ons verrassen en doen verwonderen.

In onze kerk, de Goede Herderkerk in Borger, zal Andrijana Martinovic uit Gasselte een specifiek werk creëren.

Zij is in 1995 afgestudeerd aan de Kunstacademie St. Joost te Breda in de richtingen sculptuur en monumentaal.

We zijn enorm nieuwsgierig en laten ons graag verrassen.

 

Lees meer...

Welkomdienst m.m.v. “Christelijk Mannenkoor Assen”

Zondag 20 mei, eerste pinksterdag is er weer een Welkomdienst in de Goede Herder Kerk in Borger

m.m.v. “Christelijk Mannenkoor Assen” o.l.v. Bert Chr Mannenkoor Assen
Duijst.  Op 7 september 1965 werd het Christelijk Mannenkoor Assen opgericht met 12 leden, nu ruim 50 jaar later telt het koor 145 leden. Vanaf augustus 1999 is Bert Duijst dirigent van het koor.

Door zijn enthousiaste en deskundige leiding heeft hij het koor op haar huidige hoge niveau gebracht. Mede door hem is het repertoire van het koor met vele prachtige zangstukken, veelal door Bert zelf bewerkt, uitgebreid. Door haar niveau en muziekkeuze is het koor het laatste decennium uitgegroeid tot een bekend en veel gevraagd mannenkoor. Het Evangelie is duidelijk de inspiratiebron in de liederen keuze. Het koor heeft een breed repertoire bestaande uit ondermeer traditionele geestelijke liederen, klassieke gewijde liederen, negrospirituals, maar ook volksliedjes en stukken uit opera en operette.               

Lees meer...

De zwarte grond is gevuld met pootgoed en zaden, waarmee we illustreren dat we aan het begin staan van een nieuw jaar.

De aarde wordt opnieuw bewerkt en in de gezaaide bedden groeit de lente nog ondergronds, nog verborgen tot het uitkomt.

We willen bidden om een zegen over ons werk en bidden voor een nieuw en gezegend oogstseizoen.Bloemschikking biddag 2018

 

 

 

 

Vol spanning keken we uit naar het optreden van Tim zingt op 9 maart. Zouden er voldoende mensen komen? In de schouwburgen in Nederland waar hij optreedt is hij bijna altijd uitverkocht. Is het een goede combinatie met de hulpverleningsorganisatie TEAR? 

Lees meer...

Jeugd 16

 

In maart worden er weer een aantal leuke activiteiten voor de jeugd 16+ georganiseerd. Wat te denken van samen werken aan een NL Doet-klus of bij iemand die je kent en die onze hulp kan gebruiken, een GPS-tocht met afsluitende winterbarbeque, een weekend naar Taizé? En als Taizé een stap te ver is, kun je ook deelnemen aan de Paaschallenge, een nacht waarin je in “Wie is de Mol”-stijl een nacht lang gaat meemaken wat er 2018 jaar geleden gebeurde in de dagen voor en tijdens Pasen.

Lees meer...

Pagina 1 van 16

Contact

De Goede Herderkerk 
en het ontmoetingsgebouw 't Anker
Hoofdstraat 9 - 11, 9531 AA Borger
Scriba
Dhr. K. Dambrink - 06 14379979
scriba@pgborger.nl

Verdere contactgegevens en contactpersonen klikt u hier.